Am descoperit Stevia Rebaudiana şi spun adio zahărului de orice fel!

Am descoperit Stevia Rebaudiana şi spun adio zahărului de orice fel!

by adisandu on 6 mai 2012

in Lifestyle

3 comentarii | 2111 VIZITE 

Ștevia Rebaudiana este o plantă originară din America de Sud și populară de sute de ani în zona Braziliei și a Paraguayului. Extractul din ştevie este un îndulcitor natural de 300 de ori mai dulce decât clasicul zahăr. Dar nu și de 300 de ori mai caloric! Din contră, acesta are un efect neglijabil asupra glucozei din sânge, deci pericolul creșterii în greutate scade. Este ideal pentru diabetici.

Se găsește pe piață sub formă de praf (un vârf de cuțit echivalează ca putere de îndulcire cu circa 2 lingurițe de zahăr) sau sub formă lichidă (un pahar cu limonadă poate fi îndulcit cu circa 5 picături). Totodată, extractul de Ștevia Rebaudiana diminuează dorința de a fuma și de a consuma alcool, și scade pofta de mâncare.

Deși acest îndulcitor natural este folosit peste tot în lume, în UE nu a fost încă acceptat din motive lesne de înțeles. Nu mai e un secret aproape pentru nimeni, ceea ce ar înseamna pentru producătorii de îndulcitori de sinteză și pentru companiile farmaceutice, apariția unui concurent natural și chiar benefic pentru sănătate (unele studii arată că stevia reduce rezistența la insulină). Pe de altă parte, o plantă poate fi crescută de oricine, de aceea se încearcă autorizarea doar unor anumite forme și extracte de Ștevia Rebaudiana, care să permită un cvasi-monopol și profituri mult mai mari pentru unii.

O puteti achiziționa de aici:

http://magazin.remediu.ro/hyper-stevia-rebaudiana-indulcitor-lichid-natural-50-ml-hypericum-1761.html

http://www.multeplante.ro/plante-ornamentale/plante-aromatice/iarba-dulce-stevia-rebaudiana–-indulcitor-fara-calorii-/cId-32/sId-33/pId-480

http://www.hypericum-plant.ro/hyper-stevia-rebaudiana

S-ar putea sa te intereseze si:

{ 3 comentarii… citeşte-le mai jos sau adauga comentariul tău }

Dan 27 mai 2012 la 16:53

Oricine care cunoaste stevia isi poate face usor indulcitor cam asa: se iau frunzele,se spala bine si se dau printr-un storcator manual sau electric de stors frunze(se poate incerca chiar cu un simplu dispozitiv manual de facut bulion(ce separa pielitele de pulpa) din comert. Lichidul rezultat se pune la concentrat intr-un deshidrator la 38 de grade celsius sau in strat subtire la soare.

Răspunde

adisandu 27 mai 2012 la 18:55

Dan, multumim frumos pentru informatii!

Răspunde

Mihaela 19 iulie 2012 la 9:13

Eu mai folosesc si xylitol-ul, singura problema fiind totusi pretul destul de piperat pe care comerciantii nostri il practica.
Altfel, sticluta de Stevie Rebaudiana este extrem de practica, mai ales in concediu ;)

Răspunde

Lasa un comentariu

Articolul precedent:

Articolul urmator: