Tahini sau pasta de susan, este una din componentele de bază ale humusului. Aceasta este folosită în multe mâncăruri şi poate fi un ingredient principal şi în supe. Această pastă este specifică bucătăriilor arabe şi israeliene ca şi gustare sau garnitură, incluzând pe lângă ingredientele principale suc de lămâie, sare şi usturoi.
Ingrediente
- 200 grame susan
- 8-9 linguri ulei de floarea soarelui
Tahini preparare
Seminţele de susan se pun într-o tavă şi se prăjesc puţin la foc mic în cuptor (circa 5-10 minute, amestecând des astfel încât să nu se ardă), apoi se lasă să se răcească cam 20 de minute. Apoi mixăm în blender seminţele de susan şi uleiul până când devine o pastă groasă, dar totuşi fluidă. Se păstrează la frigider în borcane închise ermetic.
Tahini preţ
Pasta de susan poate fi găsită în magazinele turceşti, arăbeşti (la un preţ aproximativ de 20 ron) sau la majoritatea supermarketurilor (Carrefour, Kaufland).