Uleiul de cânepă – balanţa ideală de acizi graşi Omega-6 şi Omega-3

Uleiul de cânepă – balanţa ideală de acizi graşi Omega-6 şi Omega-3

by adisandu on 12 noiembrie 2010

in Vegetarianism

12 comentarii | 40590 VIZITE 

Uleiul de cânepă, cel mai echilibrat ulei natural, este singurul ulei în compoziţia căruia nu apar acizi graşi saturaţi, fiind format în proporţie de aproximativ 90% din acizi graşi nesaturaţi. Acesta se obţine prin presarea la rece al seminţelor de cânepă într-un mediu vidat. Nicio altă resursă alimentară nu oferă balanţa ideală de acizi graşi Omega-6 şi Omega-3 precum uleiul de cânepă, în raportul ideal recomandat de către medici şi nutriţionişti, şi anume, de trei la unu.

Seminte de canepa | Ulei de canepa pret si indicatii

Ulei de cânepă proprietăţi- compoziţie

  • acid linolic (omega-6) în proporţie de 50-60%
  • acid alfa-linolenic (omega-3) în procent de 15-20%
  • acid gamma-linolenic (GLA) circa 2-6%

Raportul acid linolic/acid alfa linolenic este unic în combinaţia naturală şi corespunde nevoii zilnice recomandate de acizi graşi.

În urmă cu circa zece ani, cercetătorii au descoperit existenţa unor receptori ai canabinoidelor la nivel cerebral. Aceşti receptori au fost identificaţi în special la nivelul sistemului nervos central şi al sistemului imunitar.

Aşa-numitele canabinoide endogene, substanţe asemănătoare canabisului, formează obiectul cercetărilor recente. Aceşti compuşi pot fi sintetizaţi şi de către organism. La nivel cortical joacă un rol important în favorizarea contactelor interneuronale, înlesnind procesele de memorie şi cele cognitive.

Cânepa Cannabis sativa nu este ilegală

Seminţele de cânepă obţinute prin hibridare (Cannabis sativa = cânepă utilă) nu conţin THC şi astfel nu au efecte de alterare a conştienţei, dar prezintă numeroase alte efecte pozitive.

Uleiul de cânepă indicaţii:

- Tratamentul simptomatic al bolilor cronice de natură neurotică (pe bază nervoasă – ex. scleroză multiplă)
- Atenuarea durerilor menstruale
- Tratamentul simptomatic al proceselor inflamatorii articulare
- Epilepsie
- Boala Parkinson
- Glaucom (cataractă verde)
- Depresii
- Poliartrita reumatoidă
- Psoriazis
- Inflamaţii ale ţesutului cutanat
- Calmarea tusei
- Distonie (disfuncţionalităţi ale tonusului muscular)
- Procesul de regenerare musculară la sportivi
- Tratamentul pielii uscate
- Scade nivelul de colesterol
- Reduce cu succes tensiunea arterială şi reglează circulaţia sanguină
- Influenţează pozitiv activitatea organelor şi stimulează sistemul imunitar

Ulei de cânepă preţ

Acesta poate fi procurat la noi din majoritatea plafarurilor. Online poate fi procurat de la Medicannabis şi de la Canah. Se găseşte sub formă de capsule sau simplu (presat la rece).

S-ar putea sa te intereseze si:

{ 12 comentarii… citeşte-le mai jos sau adauga comentariul tău }

BOWTECH 27 ianuarie 2011 la 0:02

Uneori e atat de simplu in a fi sanatos.

Răspunde

mc 8 mai 2012 la 23:00
adisandu 9 mai 2012 la 20:49

un film interesant. multumim!

Răspunde

Dan 27 mai 2012 la 9:02

Un ulei si mai bun e cel de rapita presat la rece.Are raportul mai bun de omega 3 -omega 6 decat cel de canepa.

Răspunde

Andreea V 5 iunie 2012 la 17:17

Recomand din suflet produsele pe baza de canepa. Personal folosesc uleiul de canepa si semintele decorticate. Unde mai pui ca sunt fabricate in Romania, dar sunt facute mai mult pentru export acolo unde lumea il apreciaza mult mai mult. Eu le cumpar de la Vegis http://vegis.ro/cautaProduse.jsp?textul=ULEI+DE+CANEPA&button=Cauta Multa sanatate va doresc

Răspunde

Dan 5 iunie 2012 la 22:31

Sa incepem prima data cu materialismul pt a scapa mai repede de acest aspect.La fel ca si cel de canepa,exista ulei de rapita bio la acelasi gramaj pe undeva pe la 40 de lei pe internet daca cauti.Dar nu asta-i aspectul cel mai principal.Si cel de rapita se fabrica tot in Romania.Merge mai mult la export,pt ca lumea e saraca,cei mai multi.Multi nu au servici.Altii,chiar daca au,nu castiga mare branza.Au cheltuieli de tot felul la care de multe ori nu le fac fata sau sunt pe muchie.De pe un litru de ulei de canepa cu mai mult de 60 de lei,lumea isi poate cumpara cativa litri de lapte,cateva oua si ceva legume.Mai adauga ceva,si cat de cat o mai scoate la capat,rezonabil ca mai are de platit si curent si altele.Vegetarianismul cu produse scumpe,nu e pt saraci categoric.Decat in cazul cand nu au minte si apoi rabda de foame si-si distrug oasele sau isi provoaca anemie sau alte carente.Uleiul ala de care spui tu,e pt cei bogati.Asa ca nu spune ca nu-i apreciat la noi,fiindca ar fi apreciat daca salariile ar fi ca-n Vest.Ceea ce nu va fi niciodata(deaceea si U.E.,sigur se va destrama si va ramane doar grupul tarilor mai dezvoltate intr-o uniune restransa).Ce-am avut si ce-am pierdut,pot spune multi.Si acuma sa trecem la stiinta:d-nul Gheorghe Mencinicopschi,spune:uleiul de rapita(canola),care nu trebuie confundat cu uleiul de rapita din vechime,mult hulit pe internet de catre unii care nu si-au actualizat informatiile(compozitia i s-a modificat radical in bine datorita selectiilor specialistilor),are un raport ideal in acizi grasi esentiali omega3/omega 6,de 1:2.Este indicat pt salate si gatitul legumelor,mai ales cand este obtinut prin presare la rece.Scade nivelul lipidelor sanguine.Acest raport e cel mai bun dintre toate tipurile de uleiuri vegetale.Il intrece pe cel al inului sau canepii.Iar inca un argument:De gustibus non discutandum.Pe de alta parte,in loc sa folosim rapita ca sursa pt biodiesel,mai bine ar fi folosita,daca i-ar scadea si pretul,in alimentatia omului,iar motoarele sa se faca pe o combinatie de carburant,hidrogen obtinut prin electroliza cum se vede la acest site:
http://www.hidrogen-auto.ro/
fiecare om e mult mai important decat orice bun material si merita ce e mai bun.

Răspunde

jecu 11 iunie 2012 la 17:48

Sunt de acord cu folosirea uleiurilor extrase la rece. As dori aprecieri pentru uleiul de in, preparate cu aloe si tuica si alte produse care nu trebuie sa lipseasca din casa oricat de saraci am fi.

Răspunde

Dan 12 iunie 2012 la 7:47

Uleiul de in e undeva cam pe acelasi palier cu cel de canepa.Are un gust mai rau si rancezeste mai usor(nu se pastreaza mult timp).Pt uzul casnic,cel mai bine ar fi sa ai dispozitive de extragerea uleiului pt ca esti mai sigur.La noi,exista pe site-ul Ligiei Pop(sectiunea mall) un dispozitiv numit Max Juicer la care se poate cumpara si o presa de ulei care va functiona numai pt:fl. soarelui decorticata(uleiul curge dupa un timp cand incepe sa se incalzeasca melcul),boabe crapate de soia(ca sa intre pe canale),in,canepa probabil,mac,rapita si alte seminte mici.NU merge pt nuci si altele mari.Pt acestea trebuie o altfel de presa.Aloe facuta cu alcool dupa parerea mea e mai mult apa de ploaie deoarece alcoolul distruge ficatul iar aloea dezintoxica organismul,e ca si in filmele cu prosti:unul face curatenie iar celalalt face murdarie dupa cel care a facut curatenie.Singura forma cu adevarat buna si eficace e curatarea cu un cutit de plastic,fragmentarea inainte de curatare,amestecarea cu apa si consumul unei frunze dimineata inainte de mancare si una inainte de masa de seara.Se consuma imediat dupa preparare deoarece se oxideaza repede.Unii adauga conservant pt pastrare dar nu e cel mai bun lucru,altii adauga vit C tot pt conservare,lucru ceva mai acceptabil.Cel mai bine pt consumul propriu e sa ai vreo 10 aloe veci de peste 3 ani si sa tot tai din frunze progresiv astfel ca planta sa nu sufere prea mult,iar apoi sa intrerupi cura la un moment dat,sa-i dai timp plantei sa se refaca,sa faca pui pe care apoi sa-i desparti de tufa mama si sa-i transplantezi cu radacina cu tot.Transplantarea frunzei fara radacina nu reuseste.Aloea trebuie sa fie din cea pt consum cu frunze late la maturitata,zimtate.Pt alte produse,mergi pe site-ul Ligiei Pop si pe tot internetul si informeaza-te.

Răspunde

adisandu 13 iunie 2012 la 13:23

Dane,

Observ ca esti foarte pasionat de scris. Nu vrei sa devii Contributor pe acest blog? Iti pot deschide un cont. Daca esti de acord, iti ulterior mai multe informatii.

O zi buna!

Răspunde

adi 12 iunie 2012 la 14:36

buna
eu sunt producator de alei de canepa care este interesat astept intrebari

Răspunde

adisandu 13 iunie 2012 la 13:25

Buna Adi,

Nu doresti sa scrii un articol pentru acest blog, privind uleiul de canepa si producerea acestuia?
Vom mentiona la final sursa cu link spre site-ul tau.

A.

Răspunde

Crina 11 aprilie 2014 la 16:29

Ulei de canepa este bun, mai ales ca acizii grasi omega 3 si 6 nu se sintetizeaza in organism.
Eu folosesc Flax Oil Super Lignan 100cps si il cumpar de la Remedii Online

Răspunde

Lasa un comentariu

Articolul precedent:

Articolul urmator: