Marriage stories – Zuzana and Vladimir

Marriage stories – Zuzana and Vladimir

by adisandu on 1 martie 2010

in Documentary Mondays

0 comentarii | 148 VIZITE 

DOCUMENTARY MONDAYS
Centrul Ceh: Str. Ion Ghica nr. 11 (lângă Biserica Rusă)
Luni 01 mar 2010 ora 20:00.


Amândoi ingineri constructori, ea mai mare decât el cu doi ani.
Aceeaşi poveste de început. Se căsătoresc în grabă, apoi realizează că viaţa de cuplu nu e chiar atât de uşoară. Ea îşi doreşte copii, el vrea să facă fotografie. Ea se alege cu trei fete. El, de dragul artei, îşi lasă familia în Cehia şi pleacă spre tărâmul făgăduinţei, America, mai exact la New York, unde în următorii şase ani devine un fotograf apreciat, prin faţa obiectivului petrecându-i-se chiar şi vreo două dom’şoare playboiste. Aici îşi deschide un studio foto. După o perioadă îl închide şi se întoarce în ţara natală, unde deschide şi închide proiect după proiect, studio după studio. Zuzana, care practic la un moment dat nu prea mai apare în documentar, bagă divorţ. Îşi găseşte alt iubit, mai puţin boem. În sfârşit, amândoi sunt fericiţi.

Cred că regizoarea a păstrat titlul de dragul simetriei. Mai potrivit ar fi fost “Vladimir & Zuzana”. Pentru că practic, am asistat mai mult la boemia lui Vladimir. Şi trist, dar e pentru prima dată la Documentary Mondays când văd oameni ieşind din sală înaintea terminării peliculei.
Dragilor, arta cere sacrificii!

Helena Trestikova

Helena Trestikova

Filmul face parte dintr-o serie de 6 documentare realizată de Helena Trestikova, intitulată “Marriage Stories, 20 Years Later” (Poveşti despre căsătorie, după 20 de ani) şi difuzată în 2006 de Televiziunea Cehă. Urmărindu-şi protagoniştii de-a lungul timpului, regizoarea trasează în două perioade diferite povestea vieţii a 6 cupluri căsătorite.

S-ar putea sa te intereseze si:

Lasa un comentariu

Articolul precedent:

Articolul urmator: