Omraam Numai un Ideal Inalt aduce Implinirea

Un discurs din 22 aprilie 1982 al părintelui “balaurului înaripat”, Omraam Mikhael Aivanhov

by adisandu on 29 decembrie 2012

in Ezoteric

6 comentarii | 1672 VIZITE 

Vreau să împărtăşesc cu voi un discurs din 22 aprilie 1982 al părintelui “balaurului înaripat”, Omraam Mikhael Aivanhov. Acum, sunt întru totul de acord cu înţeleptul indian Krishnamurti, care după ce o viaţă întreagă a fost crescut şi educat ca să devină un guru, a concluzionat că omul nu are nevoie de niciun ghid spiritual, pentru a-l descoperi pe Dumnezeu. Totuşi, merită să vizionaţi această înregistrare din timpul unei conferinţe din 1982, care a avut loc în Franţa. Aştept comentarii după.

Cine a fost Omraam Mikhael Aivanhov?

Omraam a fost un maestru spiritual de origine bulgară. Se spune că a experimentat primul extaz mistic la numai 16 ani. Ulterior s-a stabilit în Franţa în anul 1937, pentru a împărtăşi oamenilor din învăţaturile Fraţiei Albe Universale. Învăţăturile sale sunt eminamente orale. În paralel cu numeroasele conferinţe susţinute, acesta a călătorit foarte mult în Orient.

Mai jos o să redau câteva dintre învăţăturile maestrului Omraam.

La originea tutoror nenorocirilor omenirii, stă iubirea inferioară a bărbaţilor şi femeilor.[...] Fiindcă ei furnizează astfel materiale tuturor spiritelor dornice să facă rău umanităţii, ei le hrănesc, ei le întăresc.

Adevărata iubire este o stare de conştiinţă.

Una dintre metodele acestui tantrism este aceea de a învăţa să iubeşti fără să aştepţi să fii la rândul tău iubit, fiindcă atunci devii liber şi poţi face multe lucruri cu această libertate.

Un Maestru adevărat nu se lipseşte de nimic: mănâncă, bea, respiră, iubeşte, dar în regiuni, în stări de conştiinţă necunoscute omului obişnuit.

Omraam Mikhael Aivanhov – “Forţa sexuală sau Balaurul înaripat”

S-ar putea sa te intereseze si:

{ 6 comentarii… citeşte-le mai jos sau adauga comentariul tău }

ionutz 30 decembrie 2012 la 22:15
adisandu 1 ianuarie 2013 la 18:17

‘Dumnezeu’ e in toate si pretutindeni. A inceput sa mi se aplece de atata ultraortodoxism, oameni care nu vor sa gandeasca, obisnuiti sa li se spuna ce si cum sa creada, limitati. Doar ei detin Adevarul, toti ceilalti sunt ‘pagani’, iar Dumnezeu ii va pedepsi. Dumnezeu e numai cu ei. Toti ceilalti sunt impotriva lui Dumnezeu, etcetera etcetera… Daca exista un ‘Dumnezeu’, cu siguranta nu este unul razbunator, care sta si-si noteaza in carnetel sau pe laptop faptele rele sau bune, asteptand ‘ziua de pe urma’ a fiecaruie dintre noi. Nu cred ca exista ‘bine’ sau ‘rau’. Nu cred nici in demoni. Povesti si dogme pentru subjugarea si exploatarea maselor. Exista peste 32.ooo de culte crestine, fiecare in parte sustinand ca detine “Franciza” pentru Adevarul Absolut. Doar prin ei poti intra in contact cu Divinitatea pentru a te mantui. Absolut uluitor….

Răspunde

ionutz 1 ianuarie 2013 la 19:39

daca ar fi numai credinta da ar fi o nebunie sa crezi in absurd! dar odata ce ai stat de vorba cu oameni care au vorbit direct cu demonii, sau care au vazut demoni fugind doar la auzul numelui de Iisus Hristos atunci nu te mai indoiesti!
eu unul nu am vazut America…de ce sa cred ca oamenii pe care ii cunosc de acolo exista sau chiar atatea chestii istorice sau videoclipuri sau media care dovedesc ca America exista…e tot as putea sa zic ca e o inventie si ca America nu exista ca nu am trecut niciodata pe acolo si nu am atins-o…pixelul albastru…
exista alta dimensiune exista alte realitati, exista oameni ca Omraam care au acces la aceste realitati, oameni care isi folosesc intreaga capacitate a creierului la maxim si vad aceste realitati…dar au mai fost in istorie ca ei, si vor mai fi…
34000 de culte sa fie …nu-mi pasa sa le indrept la adevar atat timp cat ei se cred in siguranta in minciuna lor…nu incerc sa-mi impun punctul de vedere stiu doar ca exista un singur adevar si o singura realitate numai ca e asa de complexa incat la ea nu au acces doar cei care vor dovezi palpabile si nu folosesc capacitatea conectarii evenimentelor istorice…apropo multi au contactat divinitatea si dupa ce au gasit-o au incercat sa ii scoata si pe altii din ignoranta dar se izbesc de aceleasi ziduri de care erau ei tinuti…
in cele din urma va fi o separare intre cei care au cunoasterea intregului univers dar care vor sa se supuna Lui Dumnezeu si cei care vor sa i se impotriveasca cu orice pret…si din cate vedem stim cine va fi castigatorul si cine va sta cu coada intre picioare ( cel care are coada :) )))

Răspunde

adisandu 1 ianuarie 2013 la 20:06

observ ca pentru unii trebuie sa fie neaparat o lupta, in orice. chiar si in credinta. trebuie sa existe neaparat bun si rau, drac si inger, dumnezeu si satana. unde-i toata iubirea aia propovaduita de crestini? istorie? istoria-i scrisa de oameni… atat timp cat traiesti o viata intr-un mod civilizat si armonios cu tot ceea ce te inconjoara, poti sa crezi in ce vrei tu… asta inseamna iubire!

Răspunde

ionutz 1 ianuarie 2013 la 20:41

punct ochit! iubirea e singura arma…lupta e impotriva binelui, asa cum tara noastra mereu a fost ravnita de poftitorii cuceritori si migratori…sper sa poata fi trait la infinit acest mod civilizat de a fi in care iti poti iubi familia si pietenii fara frica unui nebun sau terorist etc…
iubirea adevarata o cunosti cand esti alturi de cineva in suferinta, cand iubesti pe cineva care nu merita iubit, cand ai mila pana si de dusmanul tau aflat in suferinta…ca unul care m-am intalnit f des cu suferinta omului de rand(domeniul social), am vazut cum nici fratii nu se inteleg intre ei, si prieteniile sunt bazate pe un interes limitat, cum o doamna de 80 de ani cu boala la picioare statea sa se incalzeasca la o soba de lemne cu lemnele pe terminate, avand vecini care nu o luau in seama, o casa cu 11 copii intr-o camera cu un tata alcoolic si un singur salar, un sot careia i-a murit sotia la nastere si a ramas cu 2 copii, o bunica careia i-a fost ucis copilul si dupa un an si barbatul si a ramas cu 3 nepotei…astea sunt doar cateva cazuri….atat timp cat suferinta exista si nu este nimeni care sa fie alturi de tine in suferinta ta, filozofia nu are sens decat sati tina mintea ocupata ca sa nu te gandesti la durere…
Romania a fost mereu in armonie plina de bogatii dar armonia a dainuit intre mici lupte de aparare…eu ziceam de lupta ca maxima la care de multe ori s-a ajuns…dar viata in fiecare zi e o lupta, numai cand vad filozofi din astia clarvazatori care au solutia la toate problemele omului si a omenirii, dar nu ridica un deget ca sa mangaie suferinta unui om apropiat imi cam dau seama ca tot ce vrea el e atentie dar nu si vindecare oferita gratuit …
dar sa lasam filozofia! La multi ani si pana una alta cu speranta tot inainte!

Răspunde

Camelia 3 ianuarie 2013 la 11:23

te imbratisez, cu mare drag, Adrian si ma bucura ceea ce ai postat. imi sunt foarte dragi cei doi si sunt in mare acord cu ceea ce au spus, doar urechile sa fie destupate, atat e de facut. de dat la o parte ochelarii de cal ai prejudecatilor si dopurile din urechi puse de dogmatism si prostie.

toate aduse de necunoastere si de o asa zisa stare de confort data de faptul ca daca asa au facut si altii asa mergi si tu.

cat despre lupta despre care se tot vorbeste, aceea ar fi util sa fie lupta cu noi insine, cu umbrele interioare (daca unii vor sa fie demoni, atunci asa sa fie, dar ei sunt umbra, acea parte intunecata din noi insine, asa cum ne-o descrie Jung), sa fie lupta de a ne depasi barierele mintii, prejudecatile pe care societatea le-a impus prin toate instrumentele pe care le-a gasit si le gaseste in continuare, iesirea din judecatile si etichetarile de tip bine-rau, ale dualitatii, ale impunerilor egotice.

si iarasi ajung la acel nucleu de baza care este familia din care provenim, cu toate amprentele pe care le lasa pe fiecare individ, care la randul sau, le va perpetua (” ca asa se face!!”), din nefericire pentru noi toti.

viata nu e o lupta, oameni dragi, dar fiecare alege sa si-o petreaca in functie de cate voci interioare aude si de cate tipare mentale isi aduna.

bucurati-va ca sunteti si dati-va voie sa va bucurati de sarbatoarea fiecarei clipe!

si pentru ca, totusi, este timp……aduceti-va aminte doar de iubire…

http://georgezafiu.ro/muzica/holograf-si-angela-gheorghiu-nu-mai-e-timp/

cu drag,
Camelia

Răspunde

Lasa un comentariu

Articolul precedent:

Articolul urmator: