“Visul lui Adalbert” în regia lui Gabriel Achim – câştigător la Baltic Event Co-Production Market

“Visul lui Adalbert” în regia lui Gabriel Achim – câştigător la Baltic Event Co-Production Market

by adisandu on 4 decembrie 2009

in Hobby

0 comentarii | 200 VIZITE 

“Visul lui Adalbert”, in regia lui Gabriel Achim, o productie Libra Film si Green Film, avandu-l ca producator pe Tudor Giurgiu, a câstigat Premiul cel Mare (Baltic Event Best Project Award), in valoare de 3000 de euro, la piata de proiecte a Festivalului de Film Black Nights de la Tallinn (Estonia) – Baltic Event Co-production Market, organizata in perioada 29 noiembrie- 2 decembrie 2009.

Ajuns la a cincea editie, Baltic Event Co-Production Market a cuprins o selectie de 12 proiecte de filme originale si incitante, provenite din Tarile Baltice, Scandinavia, Centrul si Estul Europei si Rusia.

“Visul lui Adalbert” va fi realizat in coproductie cu alti doi parteneri europeni si va fi depus la urmatorul concurs de proiecte, organizat de CNC. De asemenea, proiectul a mai fost prezentat la Connecting Cottbus 2008, Crossroads Salonic 2009 si la atelierul de la Angers prezidat de Jeanne Moreau.
Filmul va fi o comedie neagra, inspirata dintr-un fapt real, petrecut intr-o fabrica in Romania anilor ’80. Filmarile sunt preconizate a incepe la mijlocul anului 2010.

Gabriel Achim a semnat regia la numeroase scurtmetraje care au fost prezentate si premiate la festivaluri internationale de film. Ultimul sau proiect de scurtmetraj, “Bric Brac”, a fost prezentat la Festivalul de la Berlin 2009, in sectiunea Berlinale Shorts.

Sursa: www.filmoteca.ro

S-ar putea sa te intereseze si:

Lasa un comentariu

Articolul precedent:

Articolul urmator: