Tabouleh (sau cum spune românul, tabule) este o salata tradiţională libaneză care are la baza compoziţiei pătrunjel şi bulgur (grâu sfărâmat).
Eu am descoperit-o la turci.
Ingrediente
1 ceaşcă de bulgur
2 legături pătrunjel
2 roşii medii
2 linguri ulei de măsline
puţină mentă proaspătă (merge şi fără)
zeama de la o lămâie
sare
Bulgur găsiţi aproape la orice Mega Image.
Cum se prepară
Se pune blugurul la înmuiat cu vreo 2 ore înainte de a face salata. Apoi se strecoară bine şi se amestecă cu pătrunjelul şi menta tocate, roşiile tăiate cubuleţe şi restul ingredientelor.
Ce-i aşa deosebit la salata asta?
Aş zice pătrunjelul! De ce?
Pentru că este extrem de bogat în elemente preţioase pentru organism.
100 grame de pătrunjel conţine:
- vitamina C: 150-200 mg (lămâia conţine 100 mg)
- provitamina A: 60 mg (mărarul conţine 7-14 mg)
- calciu: 240 mg
- fier: 19-20 mg
Şi la ce este bun pătrunjelul ăsta în afara faptului că ne face respiraţia frumos mirositoare?
- Este un excelent antiseptic al sângelui şi al intestinelor şi previne cancerul (are acţiune citostatică naturală)
- Fluidifică sângele şi curăţă vasele de sânge
- Este recomandat în toate bolile de inimă şi circulaţie, rahitism, tuberculoză, afecţiuni hepatice şi urinare, afecţiuni oculare
- Întârzie îmbătrânirea
- Se poate consuma sub formă de suc sau amestecat în alte alimente
- Nu are contraindicaţii cantitative!
Mie-mi place tabouleh!