Angiogeneza | Prevenirea şi tratarea cancerului

Angiogeneza | Prevenirea şi tratarea cancerului

by adisandu on 20 august 2010

in Lifestyle

8 comentarii | 2947 VIZITE 

Angiogeneza reprezintă procesul de formare de noi vase de sânge în organism.

Acest proces este esenţial pentru dezvoltarea unor tumori şi este influenţat de factorii de creştere. În ultimii ani acesta a devenit ţinta noilor terapii anticancerigene.

Angiogeneza tumorală se referă la creşterea de noi vase în jurul şi în interiorul tumorilor; aceasta presupune proliferarea şi migrarea celulelor endoteliale, astfel încât să formeze noi lumene, plexuri şi reţele vasculare prin care sunt hrănite tumorile.

În prezentarea de mai jos (subtitrarea în limba română poate fi activată apăsând link-ul View subtitles şi selectând din lista Romanian), William Li prezintă un nou mod de a gândi despre prevenirea şi tratarea cancerului: angiogeneza, ţintind vasele de sânge care hrănesc tumoarea.  Primul pas crucial: consumul alimentelor ce previn sau combat cancerul în propriul său joc.
Da, chiar aşa, putem mânca pentru a înfometa cancerul!

S-ar putea sa te intereseze si:

{ 8 comentarii… citeşte-le mai jos sau adauga comentariul tău }

Dan 1 iunie 2012 la 12:59

Terapiile naturale: Gerson,Gunther Ernst si cea cu angiogeneza toate se invart undeva pe aceleasi principii:detoxifiere(care ar fi caracteristica si la Krya Yoga ),multa mancare cruda cu o bogatie de vitamine,enzime si tot restul. Gerson si Gunther erau mai laxi in permisiuni ,promovand o alimentatie inspre raw foodism in sens integral(atat cu produse animale cat si cu cele vegetale). Apoi unii,adepti mai ai non violentei (atat cat o inteleg ei),au derivat spre raw veganism care e cam pe muchie de cutit dupa mine(daca nu ai grija). Drept sa spun,puteau sa se limiteze la produsele lactate si oua si nu mai erau aceste probleme de B12 si D3.Dar ei,nu si nu,ca vreau sa fie total vegetarieni pt ca asa sunt mai putini in trupa si sunt mai unicati. Nu oricine ii poate copia,nu-i asa? Faca-se voia voastra,s-a spus atunci. Ei,atunci au inceput sa aiba tot felul de probleme,de oase,de anemie,la urmasi,si atunci au inceput sa caute febrili metode sa ramana in trupa si sa nu sufere.Asa au inventat americanii vitamina D3 vegetala chinuindu-se cu o anumita specie de licheni sa faca un extras si sa-l concentreze cand era foarte usor sa o scoata,sau omul obisnuit sa o consume din galbenus crud si din smantana cruda fara efecte secundare cata vreme se consuma moderat si ramanand tot in plaja nonviolentei. Ei,acuma nu au decat sa scoata ,precis o gramada de bani,cand va aparea pe piata internationala. Inca o poveste de succes (materialista,cum ar putea fi altfel) pt tinerii intreprinzatori americani profitand de pe urma celor cu bani si cu lipsuri in alta parte. Treaba aia a lui Gerson cu mancat suc de ficat crud de vitel,e chiar oribila,nu as manca asa ceva,nici daca as muri fara asta.Ei,dupa ce am mancat atatea cruditati,am ajuns la concluzia ca ni se cam apleaca de la ele,si a venit terapia cu vegetale minune,gen fructe de padure,resveratrol extras din pielita de struguri rosii sau negri sau alte alimente(plante),licopen din:rosii sau fructe de padure(vezi licopenul extras din catina de la Hofigal),adica a venit moda suplimentelor alimentare. Totusi,undeva e mai acceptabila ca normalitate de existenta in toata aceasta zbatere a omenirii de a trai vesnic.Dar oare de viciile noastre nu ar trebui sa scapam? Iti spune vreun doctor: fii mai calm,nu sta numai incrunta,mai lasa naibii poftele tale pacatoase care te ruineaza:alcool,tutun,droguri,medicamente care fabrica boli,sex pana la epuizare de parca ar trebui sa demonstrezi ceva ,lacomie materiala pana cazi in nas? Nu. Nu-ti spune nimeni. Dimpotriva,bolnavii ii vad si pe doctori facand la fel,si atunci isi spun ca trebuie neaparat sa-i copieze ca papagalii. Asta e umanitatea. Si apoi, te intrebi de ce in multe cazuri, nimic nu functioneza.

Răspunde

adisandu 1 iunie 2012 la 13:17

Evident ca nu e suficient sa avem o alimentatie adecvata. Nici eu nu as consuma suc de ficat crud de vitel sau orice alt animal. Esti cumva vegetarian? Personal nu reusesc sa fiu total vegetarian. Sau pot, dar nu vreau! Doar pentru perioade mai scurte.
Dupa mai multe incercari, am constatat ca dieta ovo-lacto-vegetariana mi se potriveste cel mai bine. Sunt innebunit dupa omleta cu rosii, branza si marar! :)
Incerc doar sa nu exagerez cu ouale si laptele. Cat despre vicii, clar ai dreptate.

Răspunde

Dan 1 iunie 2012 la 16:57

Nu sunt.Prefer o hrana sanatoasa diversificata,dar m-a interesat si subiectul vegetarianismului pe care am incercat sa-i dau de capat.Adevarul e ca e cam greu monser sa fii strict vegetarian.Nu neaparat de pofte ci mai degraba de bani(e cam scump ca sa nu dai in carente).Eu am patit-o pe pielea mea.Am practicat vegetarianismul strict si limitat la posibilitatile mele,rezultand dinti decolorati si masele cariate.Dupa cativa ani,cata vreme ma credeam grozav,mi-am plombat maselele si am lasat-o balta pana cine stie cand va fi o situatie favorabila financiar sa-mi permit luxul de a fi un snob orgolios si intr-o dunga.Adevarul e ca echilibrul alimentar se poate realiza in diverse stiluri,important e sa-l si realizezi si sa te poti mentine.Iar un lucru si mai important,e factorul psihic:sa nu devii snob,orgolios,inchistat,sa ai o atitudina relaxata,toleranta.Intr-adevar treaba asta din religia crestina,ca atunci cand postesti(ca vegetarianismul e un fel de post pana la urma),sa postesti si cu altele(minte,afect,sex),e reala.Degeaba le amesteci,ca nu iese nimic bun.Ideea e ca nu te poti limita doar la postul alimentar.El vine la pachet si cu altele,cam vrei nu vrei.

Răspunde

Dan 2 iunie 2012 la 7:43

O carte foarte buna in legatura cu cancerul,cauzele sale,metode naturale de lupta impotriva lui este cartea semnata de :P avel Chirila,Cristela Georgescu si Madalina Popescu aparuta recent la Editura Christiana si numita:Nu hrani cancerul!Alimentatia este aliatul tau impotriva cancerului.Aceasta carte nu e foarte groasa(nu e un roman),dar ataca concret subiectul,nefacand prea multa poezie.E o carte pe care o poate citi oricine si care ar trebui sa fie in orice gospodarie chiar daca nu sunt bolnavi de cancer.In tara noastra sunt multe cazuri,oamenii sunt in general putin informati,de multe ori nu dau importanta informatiei si ar trebui sa detina o mica biblie in legatura cu aceasta boala ca sa le deschida ochii,mintea si afectiunea.Informatiile sunt mult mai multe decat cele pe care le poti lua de pe bloguri si pe langa faptul ca sunt de specialitate,sunt stranse la un loc si reusesc sa-ti produca o imagine de sinteza asupra bolii si greselilor pe care le pot face atat cei bolnavi cat si cei sanatosi.

Răspunde

Dan 2 iunie 2012 la 13:51

Poate nu ar strica sa se faca aici si un articol practic despre cum sa-ti faci:aromatizanti,coloranti naturali din vegetale in gospodarie.Am observat,chiar la mama mea ca,desi are posibilitati sa ii faca acasa fiindu-i la indemana,prefera sa cumpere arome sintetice ieftine din supermarket.Poate ar trebui dezvoltat subiectul acesta in legatura cu alimentatia si pe categorii:mancare(felul 1,felul 2),deserturi,sucuri sau nectar pt ca ma gandesc asa cum e la noi,probabil e si in multe familii.Pana la uma cine i-si doreste sa consume:propilenglicol si alte substante sintetice cand au la dispozitie cele naturale.Ar fi si asta ,pana la urma,un mic pas spre revenirea la normalitate.Cate un pic in fiecare zi sa faci bine pt tine si ai tai si tot e ceva.

Răspunde

Dan 5 iunie 2012 la 8:44

Coloranti si aromatizanti naturali vegetali
Am zis ca e mai bine sa incep cu categoria:felul 1 si 2 iar dupa asta,cu :deserturi,sucuri.
-Felul 1 si 2:ca aromatizanti se pot folosi o serie de condimente si verdeturi,nu mai enumar aici.
Ca si coloranti naturali se pot folosi urmatoarele:
-pt rosu:sfecla rosie data pe razatoarea fina si uscata la deshidrator la 35-38 grade celsius dupa care se transforma in pulbere cu un robot de bucatarie.Altul este pasta de rosii sau o pulbere facuta din pulpa rosiilor si pielita ,uscata la soare sau deshidrator,pastrata inchisa ermetic.;
-pt.rosu-portocaliu:pulbere din ardei rosu grs sau capia;
-pt.portocaliu:pulbere din morcovi uscati(dati pe razatoarea fina si apoi la deshidrator,apoi macinati);
-pt. galben:pulbere de turmeric amestecata cu putina pulbere de sofran,sau doar una din ele;
-pt verde:spanacul sau pulbere de orz verde(deep green powder e mai buna la gust);
-pt albastrui:varza rosie sau sucul ei concentrat la deshidrator intr-o pelicula subtire;
-pt maroniu deschis:fiertura de coji de ceapa;
Iar pt alte culori,se fac combinatii din cele de mai sus.
Acum trec la:deserturi,sucuri.
Ce se potriveste pt felul 1 si 2,nu se potriveste pt deserturi si sucuri.Trebuie sa avem grija aici ca anumite culori ,sa le combinam cu anumite arome,asa cum e in natura.Pe de alta parte,aromele naturale se pierd in timp.O solutie ar fi :folosirea uleiurilor esentiale naturale 100% ce se gasesc la magazinele naturiste(o picatura la cativa ml de apa),ma refer aici la:menta,portocale,lamaie.Sau folosirea de alcool dublu rafinat pt pastrarea acestor arome de fructe:capsuni,citrice,menta.Deasemenea o alta solutie,pt vanilie,este tinerea ei in xylitol sau miere sau cumpararea pliculetelor Dr.Otker-vanilie(care e vanilie naturala).Deasemenea,pt aroma de catina(dar si pt culoare) este cumpararea uleiului de catina de la Hofigal.Culorile sunt mai putin intense decat cele artificiale dar mai sanatoase(exceptie cazurile de intoleranta(cum ar fi la capsuni,fragi,etc).Fructele folosite pt:aromatizare si colorare trebuie bine spalate inainte,iar la citrice se mai poate folosi spalarea cu apa cu otet si apoi lasarea un timp in apa curata pt a indeparta urmel de pesticide.In alte tari,sunt citrice special pt razuit.
-culoarea portocalie:ulei de catina,pulbere de coaja de portocale (se foloseste deshidratorul si apoi un robot de macinat),caise pulbere,macese pulbere.Despre arome am scris mai sus.;
-culoarea rosie,roz:pulbere de:capsuni,fragi,zmeura,cirese bine coapte(mai negre) uscate la deshidrator .;
-culoarea galbena:pulbere de coaja de lamaie;
-culoarea verde:pulbere de pulpa de kiwi fara samburi,menta proaspata;
-culoare albastruie:suc de mure(proaspat sau concentrat),suc de afine(la fel ca cel de mure),suc de dude negre(la fel ca la cele de dinainte);
-culoarea maronie:cacao,pudra de carob,extract inka solubil.Aromatizantii se pun in cantitati mici mai ales:esentele si cei obtinuti prin amestec cu alcool dublu rafinat.Cel mai bine e totusi sa avem fructele proaspete,in sezonul lor.Prefer,totusi cand nu sunt fructe proaspete,sa folosesc esentele decat extractele alcoolice.Poate o alta solutie buna,sanatoasa pt a mentine aromele,ar fi :stropirea xilitolului cu suc de:capsune,fragi si uscarea apoi la deshidrator.Aromele se schimba,nu mai sunt asa de fine,pe masura ce crestem temperatura de uscare.Asa ca e bine sa ne limitam la:35-38 de grade celsius.

Răspunde

Dan 6 iunie 2012 la 16:16

La coloranti pt felul 1,2 la maroniu deschis se mai poate adauga sosul de soia.

Răspunde

Opris Adrian 1 septembrie 2012 la 0:31

Multumesc din inima cu acest videoclip,fetita mea sufera de neurofibromatoza si are doar 3 luni si cautam disperat o solutie ca sa incerc sa ii reduc pe cat posibil complicatiile.Aceasta chiar o voi pune in aplicare de la primele portii de mancare solida ,pana voi murii.

Răspunde

Lasa un comentariu

Articolul precedent:

Articolul urmator: