Safturi / reguli practice de la Bill Gates pentru copii sau tineri

Puţin pragmatism din când în când nu strică… 11 sfaturi pentru tineri de la Bill Gates

by adisandu on 15 februarie 2013

in Lifestyle

1 comentariu | 1767 VIZITE 

I’m not a huge fan, oricum merită menţionate:

11 sfaturi de la Bill Gates1. Viaţa nu e dreaptă – obişnuieşte-te cu ideea!
2. Lumii prea puţin îi pasă de stima ta de sine. Lumea se aşteaptă să realizezi ceva ÎNAINTE de a fi mulţumit de tine însuţi.
3. Nu vei câştiga 60.000$ pe an de îndată ce părăseşti băncile şcolii. Nu vei fi vicepreşedintele vreunei companii cu telefon în maşină decât atunci când vei fi muncit pentru acestea.
4. Dacă crezi că profesorul tău e sever, stai să vezi când o sa ai un şef!
5. A lucra într-un fast-food nu este ceva sub demnitatea ta. Bunicii tăi aveau o altă denumire pentru asta. o numeau şansă.
6. Dacă o dai în bară, nu e vina părinţilor tăi, aşa că nu te mai smiorcăi în legătură cu greşelile tale, ci învaţă din ele.
7. Înainte de a te fi născut, părinţii tăi nu erau atât de plicticoşi ca acum. Au ajuns aşa din cauză că trebuie să-ţi plătească cheltuielile, să-ţi spele hainele şi să te asculte pe tine spunându-le
cât de grozav te crezi. Aşa că înainte de a te porni să salvezi jungla de paraziţii generaţiei părinţilor tăi, încearcă să-ţi despaduchezi propriul dulap.
8. Poate că şcoala ta a scăpat de învingători şi învinşi, însă viaţa NU. În unele şcoli au abolit corigenţele şi elevul poate încerca de câte ori vrea el să dea răspunsul corect la o întrebare.
Asta nu seamănă, deloc, cu NIMIC din viaţa reală.
9. Viaţa nu se împarte în semestre. Nu ai verile libere şi pe foarte puţini angajatori îi interesează să te ajute să “te găseşti”. Faci asta în timpul liber.
10. Ce vezi la televizor NU e viaţa reală. În viaţa reală oamenii chiar trebuie să mai plece din cafenele şi să meargă la serviciu.
11. Fiţi amabili cu tocilarii. Există şansa ca in viitor să lucraţi pentru vreunul dintre ei.

Mă aştept ca toţi să mă întrebaţi care-i treaba cu gagica…

 

S-ar putea sa te intereseze si:

{ 1 comentariu… citeşte-l mai jos sau adauga comentariul tău }

Luminita 15 februarie 2013 la 19:47

Lasa un comentariu

Articolul precedent:

Articolul urmator: