Ultimul Rege al Scoţiei

Ultimul Rege al Scoţiei

by adisandu on 24 martie 2011

in Cinemateca

0 comentarii | 1477 VIZITE 

Forest Whitaker realizând într-un rol excepţional portretul dictaturii sângeroase a lui Idi Amin. Filmul este bazat pe romanul premiat cu acelaşi nume al lui Giles Foden, un scriitor care a crescut practic în Uganda, sosind în Africa la vârsta de numai cinci ani. Romanul împleteşte de fapt dilemele morale ale tânărului personaj fictiv Dr. Nicholas Garrigan cu poveşti reale şocante din timpul dictaturii lui Amin. Foden şi-a intitulat romanul “Ultimul Rege al Scoţiei” după unul dintre faimoasele nume cu care s-a autoinvestit Amin, alte titulaturi extravangante ale acestuia fiind “Cuceritorul Imperiului Britanic” sau “Suveranul tuturor animalelor de pe Pamânt şi al peştilor Mării”. Tot Amin obişnuia să spună “Eu Însumi mă consider cea mai puternică figură din lume”.
Acest film vă va introduce în lumea unuia dintre cei mai fascinanţi şi înfricoşători conducători ai tuturor timpurilor, terifiantul Idi Amin, renumit pentru magnetismul său electrizant, dar a cărui domnie brutală a dus la moartea a jumătate de milion de ugandezi.the last king of scotland | ultimul rege al scotiei | film online subtitrare
Forest Whitaker a obţinut pentru acest rol Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal şi Globul de Aur pentru cel mai bun actor la categoria dramă.

Merită văzut!

S-ar putea sa te intereseze si:

Lasa un comentariu

Articolul precedent:

Articolul urmator: