De ce iubesc sfecla roşie?
- îmi gâdilă papilele gustative la modul cel mai plăcut
- este o soluţie ieftină, la îndemâna oricui, pentru o detoxifiere perfectă, fiind un eficient tonic al ficatului
- stimuleză puternic formarea de globule roşii, mai ales atunci când este consumată pe stomacul gol
- capacitatea de a reduce grăsimile (câţi dintre voi ştiaţi asta?)
- capacitatea de reglare a tensiunii arteriale
- este ideală pentru stări de oboseală şi epuizare fizică
- este folosită chiar şi pentru combaterea leucemiei si a cancerului
Ce conţine minunăţia asta roşie?
- pigmenţii de colorare au proprietăţi antioxidante care ajută la buna funcţionare a inimii, ficatului şi rinichilor
- este bogată în fier şi mangan
- vitamina A, C, complexul de vitamina B, acid folic, magneziu, sodiu, potasiu, calciu, fosfor
- chiar dacă este dulce, conţine puţine calorii, deci poate fi consumată fără grijă
Pentru cei preocupaţi de greutatea corporală
½ cană sfeclă roşie conţine:
- 40 calorii
- 0 colesterol
- 65 mg sodiu
- 0.2 g grăsimi
- 1 g proteine
- 8 g carbohidraţi
- 1.7 g fibre
Foarte important este faptul că aceasta îşi păstrează proprietăţile chiar şi dacă este fiartă sau coaptă. Un alt aspect important este faptul ca prin conservare în oţet de mere, sfecla roşie se îmbogăţeşte în vitamine prin procesul de fermentaţie (vitaminele B6, B12).
Vă recomand supa de sfeclă roşie cu hrean.
Mie îmi place sfecla!
{ 2 comentarii… citeşte-le mai jos sau adauga comentariul tău }
foarte buna sfecla rosie intr-adevar. cica stimuleaza potenta.
PS: multumesc pentru geanta. chiar imi place si mi se potriveste. o sa ma duc zilnic la munca avand-o pe umar
da? foarte tare! atunci ar trebui sa nu mai mananc asa multa.. nu vreau sa escaladez peretii..
geanta, s-o porti sanatos!
PS: dar nu ziceai tu ca-i de domnisoare?