Talasoterapie | Apa mării | Beneficii

Talasoterapie | Apa mării | Beneficii

by adisandu on 18 iunie 2010

in Lifestyle

0 comentarii | 1399 VIZITE 

Apa de mare are un conţinut ridicat de minerale (cum ar fi ioni de calciu, potasiu, magneziu, iod, sulf), iar pielea noastră fiind permeabilă, lăsă să treacă aceste substanţe binefăcătoare în interiorul organismului.

Temperatura apei mării

Talasoterapia constă în folosirea unei varietăţi de tratamente naturale ce provin din aceeaşi sursă: mediul marin. Procedurile sunt folosite în centrele specializate pentru relaxare şi înlăturarea stresului, combaterea semnelor îmbătrânirii, a celulitei şi pentru regenerarea organismului.

Talasoterapia poate fi folosită la vindecarea următoarelor afecţiuni:
- oboseala funcţională;
- tulburări ale somnului;
- surmenaj;
- anxietate;
- stres;
- stări depresive;
- convalescenţă după anumite boli sau intervenţii chirurgicale;
- recuperare şi reeducare funcţională: handicap, traumatologie sportivă sau sechele neurologice, sechele posttraumatice;
- pentru prevenirea afecţiunilor cardiovasculare.

Să profităm la maxim de efectele terapeutice ale apei mării

Trebuie să profităm cât mai mult de masajul gratuit oferit de valurile mării, intrând în apă când aceasta este agitată şi lăsând valurile să se spargă pe coapse. Pentru o acţiune completă, rotim corpul. Circa 15 minute de masaj şi mişcare a picioarelor în apa mării sunt suficiente pentru a reduce celulita. Foarte utile pot fi şi plimbările la pas sprinten prin apă. Astfel sunt stimulate anumite puncte de presopunctură din talpă. Dacă mergem 10 minute contra valurilor cu apa până în talie, întreaga musculatură a picioarelor se tonifiază. Înotul fortifiază abdomenul, coapsele, gambele, muşchii fesieri şi pectorali, iar în plus, acest sport stimulează sistemul cardiovascular.

Talasoterapia nu este indicată persoanlor care suferă de:

- afecţiuni cardiace;
- tuse convulsivă;
- orice formă de tuberculoză;
- enterita cronică;
- afecţiuni acute ale căilor urinare;
- afecţiuni oculare ;
- blefarite;
- conjunctivite;
- otită;
- dermopatită pruriginoasă şi umedă;
- hipertiroidie.

Persoanele care suferă de una din bolile de mai sus pot totuşi beneficia de terapia cu apă de mare, însă într-o măsură mai mică.

S-ar putea sa te intereseze si:

Lasa un comentariu

Articolul precedent:

Articolul urmator: