Scriu acest articol, întrucât în momentul în care am recomandat regimul Oshawa, unele persoane mi-au pus o întrebare legitimă: Bun, şi dacă e aşa grozavă dieta asta, de ce fondatorul şi adeptul acesteia zeci de ani, a murit atât de “tânăr”? Mă rog, în cazul doctorului Oshawa, la numai 73 de ani.
Atunci când fondatorul şi adeptul unui regim/diete/stil de viaţă care se presupune a avea mari beneficii asupra sănătăţii noastre, moare din cauze naturale la o vârstă neaşteptată, societatea tinde să desconsidere teoriile acestuia. Opozanţii îşi vor freca mâinile cu oarecare satisfacţie, invalidând munca colosală a “adversarului” arătând ostentativ spre moartea sa timpurie.
Fondatorul macrobioticii, George Oshawa, a murit la vârsta de 73 de ani, în urma unui atac de cord. În cadrul macrobioticii se permite consumul ocazional de peşte, însă Oshawa considera că orezul brun era alimentul ideal şi că cea mai bună alimentaţie se poate baza exclusiv pe cereale.
Kaare Bursell, un susţinător înfocat al macrobioticii, susţine că înainte cu zece ani de a suferi infarctul, Oshawa a încercat să demonstreze undeva în vestul Africii, că mersul desculţ şi consumul exagerat de alcool sau chiar apă, poate fi extrem de periculos pentru sănătate. Şi a testat acest lucru pe propria-i persoană, alegându-se astfel cu un parazit care genera o “boală africană“ (“African Sickness”) extrem de periculoasă. Ulterior s-a vindecat de aceasta ţinând un regim cu alimente “yang” compus din orez brun, fasole adzuki şi sare de mare. Din păcate, această dietă n-a reuşit să-i anihileze total parazitul, care astfel a rămas “ascuns” în organism într-o stare latentă, aşteptând următorul moment de slăbiciune a gazdei sale. Şi momentul acesta a venit peste zece ani, când Oshawa a încercat să facă o bere macrobiotică. Din ceea ce ştim, berea este foarte “yin”, iar Oshawa trebuia să guste de fiecare dată din preparatele sale, în încercarea de a găsi echilibrul perfect “yin-yang”. Astfel s-a recreat condiţia “yin” în sângele doctorului, iar parazitul aflat ani de zile în stare latentă s-a reactivat. Urmările le cunoaştem cu toţii, Oshawa a suferit în acel an un atac de cord care i-a fost fatal, stingându-se la numai 73 de ani, după ce zeci de ani urmase o dieta macrobiotică.
Am testat personal regimul Oshawa 7, care este cel mai dur din întreaga macrobiotică, şi pot să spun că mi-a fost benefic. Obţii un control deosebit asupra minţii. Deşi majoritatea opozanţilor susţin că această dietă îţi slăbeşte organismul şi te stoarce de puteri, ţin să-i contrazic vehement. Undeva după jumătatea acestui regim, am reuşit să parcurg cu mare uşurinţă un traseu montan de câteva ore bune, destul de solicitant chiar şi pentru experimentaţi, consumând doar o porţie de orez negru şi o mână de hrişcă coaptă.
Recomand călduros regimul Oshawa tuturor celor care doresc să obţină o detoxifiere masivă a organismului, o claritate a minţii şi un control deosebit asupra dorinţelor de orice fel.