Ingrediente
500 g năut
o lămâie
4 căţei de usturoi
1 praf de boia dulce
3 linguri de tahini (pasta de susan)
ulei de măsline
sare
piper
Humus preparare
Acest preparat se aseamănă foarte bine cu fasolea bătută, numai că se foloseşte năut în loc de fasole. Năutul poate fi cumpărat în stare naturală sau prefiert. În cazul în care optăm pentru prima variantă, acesta trebuie pus la înmuiat în apă cu o seară înainte de a-l fierbe în apă cu sare. După ce s-a fiert îl trecem printr-o sită sau îl mixăm într-un blender. Personal îmi place mai mult zdrobit cu o furculiţă, întrucât rămân şi bucăcele întregi de năut. Adăugam apoi în pasta rezultată usturoiul zdrobit, tahini şi câteva linguri cu ulei de măsline. Se condimentează apoi după gust cu sare, piper, un praf de boia şi zeamă de lămâie.
Humus calorii
O porţie de 100 g de humus conţine circa 170 calorii
Servire
Poate fi servit alături de o salată tabule (tabouleh) şi lipie libaneză. Yami!
{ 1 trackback }
{ 6 comentarii… citeşte-le mai jos sau adauga comentariul tău }
Stii cumva pe cineva care ma poate ajuta la preparare?
Adica cineva cu experienta
Măi să fie. Şi eu care credeam că principesele au un alai întreg la bucătărie. Cred era mai potrivit un id gen ‘principesa lovită de criză’.
No offense…
Faptul ca nu ma pricep la humus libanez, nu inseamna ca nu ma pricep la gatit…ba dimpotriva….daca ai stii tu……
Cred ca ai nevoie de o gustare demonstrativa …
Nu-mi place numele dat de tine (nu ma caracterizeaza)…raman la principesa
P.s.
astept propunerea….
Draga Principesa, cum spuneam, nici nu ma asteptam sa te pricepi la gatit… De fapt, principesele astea se pricep la ceva?
Daca ai stii tu…:D
Tot mai buna e fasolea noastra batuta.