Humus libanez

Humus libanez

by adisandu on 7 noiembrie 2010

in Vegetarianism

7 comentarii | 9963 VIZITE 

Ingrediente

Humus libanez reteta | Preparare | Calorii
500 g năut
o lămâie
4 căţei de usturoi
1 praf de boia dulce
3 linguri de tahini (pasta de susan)
ulei de măsline
sare
piper

Humus preparare

Acest preparat se aseamănă foarte bine cu fasolea bătută, numai că se foloseşte năut în loc de fasole. Năutul poate fi cumpărat în stare naturală sau prefiert. În cazul în care optăm pentru prima variantă, acesta trebuie pus la înmuiat în apă cu o seară înainte de a-l fierbe în apă cu sare. După ce s-a fiert îl trecem printr-o sită sau îl mixăm într-un blender. Personal îmi place mai mult zdrobit cu o furculiţă, întrucât rămân şi bucăcele întregi de năut. Adăugam apoi în pasta rezultată usturoiul zdrobit, tahini şi câteva linguri cu ulei de măsline. Se condimentează apoi după gust cu sare, piper, un praf de boia şi zeamă de lămâie.

Humus calorii

O porţie de 100 g de humus conţine circa 170 calorii

Servire

Poate fi servit alături de o salată tabule (tabouleh) şi lipie libaneză. Yami!

S-ar putea sa te intereseze si:

{ 1 trackback }

Tahini | Pasta de susan | Preparare | Reţetă | Preţ
23 iunie 2011 la 3:20

{ 6 comentarii… citeşte-le mai jos sau adauga comentariul tău }

Principesa 8 noiembrie 2010 la 12:52

Stii cumva pe cineva care ma poate ajuta la preparare?
Adica cineva cu experienta :D :D :D :D

Răspunde

adisandu 8 noiembrie 2010 la 15:22

Măi să fie. Şi eu care credeam că principesele au un alai întreg la bucătărie. Cred era mai potrivit un id gen ‘principesa lovită de criză’.
No offense… ;)

Răspunde

Principesa 9 noiembrie 2010 la 16:05

Faptul ca nu ma pricep la humus libanez, nu inseamna ca nu ma pricep la gatit…ba dimpotriva….daca ai stii tu…… :D
Cred ca ai nevoie de o gustare demonstrativa :) :)
Nu-mi place numele dat de tine (nu ma caracterizeaza)…raman la principesa :D :D
P.s.
astept propunerea…. :D

Răspunde

adisandu 9 noiembrie 2010 la 16:20

Draga Principesa, cum spuneam, nici nu ma asteptam sa te pricepi la gatit… De fapt, principesele astea se pricep la ceva? :-?

Răspunde

Principesa 11 noiembrie 2010 la 18:30

Daca ai stii tu…:D

Răspunde

Dan 30 mai 2012 la 19:26

Tot mai buna e fasolea noastra batuta.

Răspunde

Cancel reply

Reply to Dan:

Articolul precedent:

Articolul urmator: