Oshawa. Regimul Oshawa!

Oshawa. Regimul Oshawa!

by adisandu on 31 mai 2012

in Vegetarianism

5 comentarii | 8777 VIZITE 

Regimul Oshawa face parte din medicina tradiţională japoneză şi a fost practicat îndelung de către cunoscutul terapeut dr. George Oshawa (1893-1966), celebru prin lucrările sale despre macrobiotică, ştiinţa unei alimentaţii corecte, bazată pe consumul echilibrat de alimente încărcate cu energii masculine (Yang +) şi feminine (Yin -). Practicanţii macrobioticii (câteva milioane bune în lume), văd în alimentaţie principalul drum către o sănătate perfectă. Se spune, de altfel, că însuşi Oshawa s-ar fi vindecat singur de tuberculoză prin alimentaţia macrobiotică.

Regimul Oshawa 7 | Dieta Retete Cereale OshawaDieta Oshawa este cea mai severă, dar totodată şi cea mai eficient dintre dietele indicate de dr. George Oshawa, având însă o eficacitate maximă în toate bolile produse de excesul energiei yin, permiţând totodată o echilibrare rapidă a fiinţei din punct de vedere energetic (yinyang).

Regimul prevede ca pe o durată de zece zile să se consume exclusiv patru cereale: grâu, orez, mei şi hrişcă, în orice combinaţie sau proporţie dorim, fierte sau coapte.

ATENŢIE! Nu consumaţi seminţe încolţite, întrucât acestea devin Yin. Am mai întâlnit această greşeală şi este foarte important să reţineţi acest aspect.

Lucru mai puţin ştiut despre aceste cereale, este că ele au o compoziţie chimică remarcabilă, nu au aproape deloc grăsimi, contin toţi nutrienţii necesari unei persoane adulte şi chiar grâul are aceeaşi cantitate de proteine ca şi pulpa de porc. Un studiu amplu, realizat la o universitate de medicină din SUA, a arătat că un regim cerealier integral scade cantitatea de radicali liberi din sânge. Astfel se explică efectele anticancerigene ale curei cu cereale, dovedite în decursul anilor la foarte mulţi subiecţi care au recurs din disperare la dieta atât de extremă.

Acest regim poate fi repetat de mai multe ori (în grupe de câte 10 zile) cu o pauză de una până la cinci zile între două astfel de grupe, timp în care se pot consuma şi alte alimente, de preferinţă tot yang, până când se obţine efectul urmărit.

Acţiunea dietei este extrem de purificatoare, traseele subtile energetice din corpul uman (nadis / meridiane) fiind curăţate de multe impurităţi şi de depunerile subtile de kapha dosha (flegmă), ceea ce îngreuna circulaţia energiei în corp.

Această purificare generală a organismului are drept efect imediat o limpezire şi o claritate deosebită a minţii; digestia devine mai bună, secreţiile hormonale sunt reglate, iar tenul devine curat şi luminos. Ochii sunt strălucitori şi fiinţa simte o inexplicabilă forţă şi poftă de viaţă, străine ei până atunci.

Nu este de neglijat nici faptul că se pierd multe kilograme din greutatea corporală, fiind o dietă pe care o recomand celor care vor să scape de burtă şi… colăcei! Ştim cu toţii cât de greu se dau jos acei colăcei.

ATENŢIE! La unele persoane, este posibil ca la un astfel de prim regim să apară reacţii fiziologice mai violente sau neplăcute, datorate în special unei purificări intensive şi a unei dezintoxicări masive a organismului. Dacă însă continuaţi cu tenacitate, aceste aspecte neplăcute vor dispărea destul de repede, cedând locul unei cu totul alte condiţii trupeşti şi chiar unui metabolism diferit, mult îmbunătăţit.

Acestă dietă este recomandată deopotrivă persoanelor cu probleme de sănătate, cât şi celor care se simt bine. Chiar şi cei sănătoşi pot să recurgă la cel puţin două astfel de regimuri Oshawa de câte 10 zile pe an, pentru o reîmprospătare şi o purificare generală a organismului.

Ca lichid, trebuie să consumăm doar apă pură de izvor sau apă plată din comerţ, şi numai în cazuri excepţionale vom consuma ceai de busuioc sau ceai negru (care sunt de asemenea yang). Personal recomand apa de izvor, iar dacă nu aveţi această posibilitate, apă plată Devin, Carpatica sau Dorna (în ordinea specificată).

Regimul Oshawa Retete

1. Grâu copt
Se spală foarte bine grâul şi se pune în tigaie cu puţină sare şi apă, atât cât să-l acopere. Se lasă la foc tare până se evaporă apa, după care se amestecă în mod continuu. Este foarte important ca focul să fie puternic, pentru ca bobul să fie crocant şi nu tare. Se coace până când grâul îşi schimbă uşor culoarea şi este uşor de mestecat. Ideal într-un astfel de caz este folosirea unei tigăi de teflon sau a unui ceaun de fontă.

2. Hrişca şi mei copt
Se procedeaza analog cu retete nr.1 , cu precizarea că trebuie coaptă fără a fi umezită în prealabil.

3. Supă de orez cu găluşte de grâu
Dintr-o cantitate mică de făină de grâu integral, apă şi sare se face o cocă moale (mai moale decat cea pentru turtiţe) şi se lasă la înmuiat circa 15-25 minute.
Din aceasta se fac galuştele de marime mică, care se pun în apă clocotită cu sare. Se fierb circa 10 minute, după care se adaugă orez sau făina de orez.

4. Terci de grâu şi orez
Se pune apă cu sare la fiert. Când clocoteşte se toarnă, în ploaie, făină din grâu integral şi făină de orez, până când obtineţi consistenţa dorită.
Atenţie! Atât grâul, cât şi orezul se umflă la fiert, astfel încât va trebui să lăsaţi compoziţia mai moale. Se fierbe circa 20-30 de minute.

5. Turtiţe din grâu
Se macină fin grâul (cu ajutorul unei raşniţe), până devine ca o faină. Se face o cocă din apă, sare şi făina de grâu complet obţinută anterior. Se lasă circa 2 ore la înmuiat, după care se fac turtiţe care se coc în tigaie, fără ulei, la foc mic. Se recomandă ca turtiţele să fie cât mai subţiri.
Se procedeaza analog pentru hrişcă.
De asemenea, se pot face turtiţe şi din amestecul făinii de grâu cu făina de hrişcă. Se pot face şi din făina de grâu complet, în care se încorporează câteva linguri de orez fiert. Se face un aluat mai moale în acest caz.

6. Placintă de grâu cu orez fiert

Ingrediente: 500 g făină de grâu integrală, 200 g orez, 1 linguriţă de sare grunjoasă (preferabil sare de mare).

Se prepară o cocă cu apă călduţă şi sare din grâu integral şi se fierbe orezul separat cu puţină sare. Se întinde coca cu un făcăleţ pentru a obţine o foaie de plăcintă, dar ceva mai groasă decât cea de la patiserie. Se pune orezul fiert la mijloc şi se rulează foaia de plăcintă. Se presară puţină făină integrală pe tavă, se aşează 3 rulouri şi se coc la foc iute 10-20 de minute. Se taie în felii groase şi se mănâncă în decurs de 7-10 ore.

Şi în fine 7 şi preferata mea: Mei simplu fiert cu puţină sare

Se fierbe “al dente” (nu foarte tare) o cantitate de mei cu puţină sare de mare. Personal consider ca este cea mai plăcută la gust din cele prezentate, dar e doar o chestiune de gust.  :)

Mai multe informaţii despre alimente Yin-Yang şi alimentaţia macrobiotică găsiţi aici.

PS: pentru cei cu dare de mână recomand orezul negru, un adevărat super-aliment! Atenţie, nu toată lumea slăbeşte urmând acest regim. Contează foarte mult si echilibrul la care te afli în momentul inceperii curei. In ceea ce mă priveşte, în timpul acestui regim am constatat variaţii foarte mici ale greutăţii. Un alt lucru pe care l-am constatat, după terminarea regimului, este faptul că pot sa-mi controlez semnificativ mai bine poftele, de orice fel. ;)

S-ar putea sa te intereseze si:

{ 5 comentarii… citeşte-le mai jos sau adauga comentariul tău }

Dan 1 iunie 2012 la 10:50

http://10minutemail.com/10MinuteMail/index.html?cid=179116
De aceea trebuie sa ma tot aprobi fiindca folosesc mail temporar.Teoretic ar trebui sa lasi lucrurile la liber dar poate nu-ti plac comentariile si atunci le sortezi.In sfarsit,eu nu-mi schimb optiunea cu mail liber si temporar,iar d-voastra ma puteti bloca pana ma plictisesc si eu si nu mai scriu.In legatura cu subiectul acesta,nu ti se pare ca a trait cam putin?.In biblie se spune,uita-te dupa rezultatele obtinute.Nici macar nu intra in categoria longevivilor.Iar in legatura cu Yin si Yang,nu trebuie sa ne speriem ca mancam alimente yin,ca fiecare isi au rostul lor.Telul final,in fond este echilibrarea,dao sau tao,sau calea de mijloc daca o luam pe buddhism sau lipsa extremelor(viciilor) daca o luam dupa filosofia greceasca din care s-a inspirat mai apoi cea romana.E bine ca ai dat articolul,dar mai mult asa pt diversitate si pt incercat cateodata .

Răspunde

adisandu 1 iunie 2012 la 12:03

Salut Dan,

Adevaratul motiv pentru care nu dau liber la comentarii este spam-ul. Intra foarte multe din afara tarii si o parte chiar din Romania. Comentarii care nu au de-a face cu articolul respectiv. Da, chiar am observat ca nu intra in categoria longevivilor, insa rezultatele obtinute prin aplicarea acestui regim m-au determinat sa vorbesc despre el.

Răspunde

adisandu 1 iunie 2012 la 12:36

Cat despre moartea ‘prematura’ a lui George Oshawa si a altora ca el, voi scrie un articolas cat de curand. Ideea este ca, atunci cand o astfel de personalitate moare ‘inainte de vreme’, lumea tinde sa se indoiasca de eficacitatea metodelor de imbunatatire a sanatatii, imbratisate si promovate de aceasta. Chestiunea este mult mai complexa si ar trebui facuta o analiza mult mai profunda, inainte de a inlatura fara niciun drept de apel, succesele obtinute de foarte multi dintre cei care au imbratisat metoda/regimul/dieta/cura etc.

Răspunde

greucean 10 august 2012 la 19:51

dl.colonel, am luat psyllium si seminte de in. azi e prima zi cand am luat o lingurita de psyllium si una de in. impreuna cu un pahar mare de apa. intradevar nu mi-e foame!! sunt curios cat ma tine senzatia. poate gasesc inlocuitorul miraculos al cefei de porc :) )

Răspunde

adisandu 10 august 2012 la 20:12

buna greucene,

foarte bine. continua si nu uita sa bagi si niste flotari :D

intre timp, ma indrept spre o plaja pustie din bulgaria. noaptea perseidelor… ;)

Răspunde

Articolul precedent:

Articolul urmator: